Liten men naggande god. Skalkniven Ă€r ofta den minsta och billigaste bland köksknivarna, men Ă€r inte oviktig för den sakens skull â tvĂ€rtom. Ofta Ă€r skalkniven en av kökets mest anvĂ€nda knivar, eftersom det jĂ€mt och stĂ€ndigt dyker upp uppgifter dĂ€r den kan komma till anvĂ€ndning. Allt frĂ„n att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna paket eller skala potatis. Tack vare sin nĂ€tta storlek Ă€r den smidig att anvĂ€nda och superenkel att diska.Marelds köksknivar Ă€r framtagna med utgĂ„ngspunkt i tysk knivtradition. Knivarna Ă€r tillverkade av 1.4116 rostfritt stĂ„l med en hĂ„rdhet som mĂ€ter 55-57 HRC. Det ger en tĂ„lig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den Ă€r enkel att skĂ€rpa upp. Handtaget Ă€r tillverkat av ljust pakkatrĂ€, en blandning av tunna trĂ€lager som sammanfogas med harts under hĂ„rt tryck. Det skapar ett hĂ„rt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehĂ€mmande egenskaper.För att bevara din skalkniv pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter anvĂ€ndning. Förvara den sedan pĂ„ knivlist, i knivstĂ€ll eller i knivfack för att hĂ„lla eggen sĂ„ vass som möjligt.Vi rekommenderar att du underhĂ„ller kniven med skĂ€rpstĂ„l samt slipar eggen med vĂ„tsten vid behov. För underhĂ„llsslippning kan du anvĂ€nda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. PĂ„ sĂ„ vis kan du först anvĂ€nda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan anvĂ€nda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
Mareld Skalkniv, 9 cm finns i kategorin Skalkniv.
LĂ€s mer...