En kockkniv Ă€r kökets allt-i-allo och kommer vĂ€l till pass för de flesta sysslor. Med en skarp kockkniv av hög kvalitet blir matlagningen bĂ„de enklare och roligare. Akio kockkniv frĂ„n Mareld Ă€r en balanserad och vĂ€l avvĂ€gd kniv med en rejĂ€l och stabil design. Handtaget buktar ut nĂ„got pĂ„ midjan, för att sedan smalna av mot bolstret. Det ger dig ett sĂ€kert grepp, oavsett om du greppar över eller bakom bolstret. Du fĂ„r stilren design och funktionalitet i ett â allt du behöver för att ta din matlagning till nĂ€sta nivĂ„.Marelds Akio-knivar Ă€r tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som Ă€r unikt för varje kniv. Knivarna Ă€r noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tĂ€nkas ha i köket nĂ€r det kommer till att skiva, skĂ€ra, hacka och tĂ€rna. De har en hĂ„rdhet pĂ„ 60-62 HRC, vilket gör att de hĂ„ller sig vassa lĂ€nge men krĂ€ver lite extra jobb nĂ€r de vĂ€l ska skĂ€rpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gĂ„nger med ett skĂ€rpstĂ„l i diamant innan varje anvĂ€ndning.Knivarnas handtag Ă€r tillverkat av ljust pakkatrĂ€, ett hĂ„rt och kompakt material som bĂ„de Ă€r vattenavstötande och hĂ€mmar bakterietillvĂ€xt. Handtagets form Ă€r rundat pĂ„ midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du anvĂ€nder. Den snygga designen i ljust trĂ€ gör dessutom att du med fördel kan lĂ„ta knivarna hĂ€nga framme pĂ„ knivlist.Genom att sköta om dina knivar pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt ser du till att de hĂ„ller i mĂ„nga Ă„r framöver. Vi rekommenderar som sagt att du anvĂ€nder ett skĂ€rpstĂ„l, men Ă€ven att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhĂ„llsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Mareld Akio kockkniv, 21 cm finns i kategorin Kockkniv.
LĂ€s mer...