I det hĂ€r setet frĂ„n Mareld ingĂ„r de tre viktigaste köksknivarna â japansk kockkniv, japansk universalkniv och japansk skalkniv. Knivarna Ă€r en del av Marelds Akio-serie, med blad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stĂ„l, vilket ger varje blad ett unikt mönster. De japanska knivarna har en hĂ„rdhet pĂ„ 60-62 HRC, högre Ă€n traditionella europeiska knivar, vilket gör att de hĂ„ller sig vassa exceptionellt lĂ€nge. Handtagen Ă€r tillverkade av pakkatrĂ€, ett kompakt och slitstarkt material som bĂ„de Ă€r vattenavvisande och hĂ€mmar bakterietillvĂ€xt. Det ljusa trĂ€slaget Ă€r dessutom vackert sĂ„ att du med fördel kan lĂ„ta knivarna hĂ€nga framme pĂ„ en knivlist, nĂ€stan som dekoration. Du fĂ„r tre knivar av hög kvalitet som tĂ€cker de allra flesta behoven i köket nĂ€r det kommer till att skiva, hacka och tĂ€rna.En bra kockkniv Ă€r kökets allt-i-allo och gör matlagningen bĂ„de enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv har en bladlĂ€ngd pĂ„ 21 centimeter. Den har en gedigen design som Ă€r bĂ„de vacker och vĂ€lbalanserad â perfekt för de flesta stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut nĂ„got i midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett sĂ€kert grepp oavsett om du hĂ„ller den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven Ă€r ofta den minsta och billigaste av köksknivarna, men Ă€r ofta en av kökets mest anvĂ€nda. Mareld Akio skalkniv har en bladlĂ€ngd pĂ„ 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. PĂ„ grund av sin nĂ€tta storlek Ă€r den mycket enkel att anvĂ€nda, eftersom du har bra kontroll över bladet nĂ€r du skĂ€r.Universalkniven Ă€r ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Med Mareld Akio universalkniv fĂ„r du en kraftfull kniv med stora möjligheter â utmĂ€rkt för att hacka, skiva eller skĂ€ra mindre grönsaker som vitlök, schalottenlök och annat du vill ha i smĂ„bitar. Univeralkniven har en bladlĂ€ngd pĂ„ 13 centimeter. Den Ă€r dĂ€rför ett bra val för yngre matlagare eller för den som Ă€r mer bekvĂ€m med att anvĂ€nda en mindre kniv i köket.De japanska knivarna i Akio-serien hĂ„ller sig vassa lĂ€nge, men genom att ta lite extra hand om dem kan du se till att de hĂ„ller sig vassa i mĂ„nga framöver. Till det rekommenderar vi att du anvĂ€nder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhĂ„llsslipning. Om du vill kan du komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för avslutande polering för att fĂ„ eggen riktigt vass igen. Vi rekommenderar Ă€ven att du diskar dina knivar för hand för att bibehĂ„lla skĂ€rpan pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt.
Mareld Akio knivset, 3 delar finns i kategorin Knivset.
LĂ€s mer...