Med santoku-kniven i serien Shun Classic White frÄn KAI fÄr en otrolig universalkniv som fungerar utmÀrkt för det allra mesta i köket, frÄn frukt och grönt till kött, fisk och fÄgel. Kniven Àr tillverkad och slipad för hand i Japan och har ett blad pÄ 18 centimeter, slipat pÄ bÀgge sidor. Ett kraftfullt verktyg i köket sÄvÀl för proffs som för hÀngivna hemmakockar.Den hÀr utgÄvan frÄn KAI i Shun Classic White-serien Àr deras allra mest exklusiva. Shun betyder "pÄ toppen av perfektion" och knivarna i serien Àr tillverkade enligt japansk samurajtradition. De har en stark kÀrna av det rostfria kvalitetsstÄlet VG-MAX, med 32 lager DamaskusstÄl pÄ varje sida. DamaskusstÄlet ger varje kniv ett vackert och unikt mönster, en extremt hög hÄrdhet pÄ 61 HRC +/- 1 och en otroligt lÄng hÄllbarhet. Tack vare den manuella slipningen skÀr kniven enkelt igenom hÄrda material med bara en lÀtt handrörelse.Knivens handtag Àr tillverkat av pakkatrÀ, ergonomiskt format och polerat till en blank finish. Kniven ligger bekvÀmt i handen och handtagets tvÀrsnitt pÄ 12,2 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen. Den nya konstruktionen förlÀnger eggen rakt in i handtaget, sÄ att den ligger perfekt mot bladet för att ge optimal kÀnsla. Kniven Àr rak, hÄrd och noggrant balansera, vilket ger dig en ny nivÄ av kontroll och precision. Diska och torka för hand efter anvÀndning och förvara gÀrna i knivstÀll eller pÄ knivmagnet.KAI Shun Classic Àr en av vÀrldens mest uppskattade knivserier i DamaskusstÄl, uppskattad av sÄvÀl proffs som av ambitiösa hobbykockar. Genom damaskusmönstrets naturliga skönhet fÄr varje Shun Classic-kniv sin egen individuella karaktÀr. Ett praktiskt bruksföremÄl men Àven ett slags konstverk, som förenar hantverk, funktion och design pÄ det bÀsta av sÀtt. Inspirationen Àr hÀmtad frÄn den urgamla japanska svÀrdtraditionen och resultatet Àr knivar som ger exceptionell kraft i köket och hÄller i generationer.
Kai Shun Classic White santoku, 18 cm finns i kategorin Santokukniv.
LĂ€s mer...