Global G-18 Bred Filékniv 24 cm Flexibel
Se fler bilder »

Global G-18 Bred Filékniv 24 cm Flexibel

Global

1 943:-
GÄ till butik »
GÄ till butik »
Logotype - Bagaren och Kocken
Julklappen finns att köpa hos Bagaren och Kocken
Sidan innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Bagaren och Kocken.
Sidan innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Bagaren och Kocken.

Beskrivning

Globals flexibla kockkniv passar utmĂ€rkt bĂ„de som kökets allroundkniv och till renodlade fliĂ©uppdrag. Alla flexibla knivar frĂ„n Global har ett nĂ„got tunnare stĂ„lblad vilket gör dem flexibla och följsamma.Globals knivar Ă€r indelade i olika grupper vars serienummer börjar pĂ„ G, GS, GF eller GSF dĂ€r G Ă€r de vanligaste och lite större knivarna. GS (Global Small) Ă€r de mindre knivarna i Globals sortiment, med ett nĂ„got mindre handtag. GF stĂ„r för Global Forged och hĂ€r hittar vi knivar smidda i ett stycke stĂ„l. GSF stĂ„r sĂ„ledes för Global Small Forged som Ă€r smidda knivar, modell mindre.Även om Globals knivar kallas helstĂ„lsknivar Ă€r de inte gjorda i ett enda stycke (med undantag för GFS & GF knivarna). Handtaget skulle bli alldeles för tungt och ta lĂ„ng tid att vĂ€rma upp i handen. En Globalkniv bestĂ„r frĂ„n början av tvĂ„ utstansade handtagshalvor och ett blad, valsat eller smitt beroende pĂ„ knivmodell. NĂ€r delarna Ă€r svetsade fylls handtaget med sand innan kniven gĂ„r vidare till en kemifabrik dĂ€r den doppas i olika bad för rengöring och för att det ska bildas svart kromoxid pĂ„ handtaget. Kniven skickas sedan tillbaka till fabriken för slipning, bladets kilform skall slipas till och handtaget poleras sĂ„ att svart kromoxid endast finns kvar i urgröpningarna. Det Ă€r detta som ger knivens handtag det karakteristiska Globalmönstret med prickar. De smĂ„ prickarna, eller konkava paraboler som det egentligen Ă€r, har faktiskt ett syfte och Ă€r inte dĂ€r bara för skönhetens skull. Prickarna gör att vĂ€rmestrĂ„lningen som utvecklas i handen studsar tillbaka och ger en isolerande luftspalt mellan handtaget och handen. DĂ€rför kĂ€nns inte handtaget sĂ„ kallt. NĂ€r knivens handtag Ă€r polerat skall eggen slipas. Beroende pĂ„ modell fortsĂ€tter kniven antingen till sliproboten eller till handslipning. Slutligen Ă€r det dags för avsyning, etsning av loggan och packning innan kniven kan skeppas ivĂ€g till ytterligare en lycklig Ă€gare. 
Global G-18 Bred Filékniv 24 cm Flexibel finns i kategorin Filekniv.
Ikon som hÀnvisare till produktinformationenLÀs mer...

Om Bagaren och Kocken

Bagaren och Kocken AB Àr en svensk e-handel som specialiserar sig pÄ köksredskap och kökstillbehör. Företaget grundades 2005 och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande e-handlare inom köksprodukter.

För kunden Àr Bagaren och Kocken ett bra alternativ för den som vill hitta köksredskap och kökstillbehör av hög kvalitet till bra priser. Företaget erbjuder ett brett utbud av produkter, och har en stor kunskap och erfarenhet inom kök. Bagaren och Kocken Àr ocksÄ ett bra alternativ för den som vill hitta inspiration till sin matlagning.

HÀr Àr nÄgra av de saker som gör Bagaren och Kocken till ett bra val för kunden:

  • Brett utbud av produkter: Bagaren och Kocken erbjuder ett brett utbud av köksredskap och kökstillbehör, allt frĂ„n knivar och kastruller till bakformar och köksmaskiner. Detta gör att du kan hitta allt du behöver för att laga mat, oavsett din nivĂ„ och budget.
  • Hög kvalitet: Bagaren och Kocken erbjuder köksredskap och kökstillbehör av hög kvalitet. Företaget samarbetar med bĂ„de svenska och internationella varumĂ€rken, och produkterna Ă€r tillverkade av noggrant utvalda material.
  • Bra priser: Bagaren och Kocken Ă€r kĂ€nda för sina bra priser. Företaget erbjuder ofta kampanjer och rabatter, sĂ„ du kan hitta köksprodukter till riktigt bra pris.
  • Kundservice: Bagaren och Kocken har en bra kundservice. Företaget erbjuder bland annat gratis frakt, snabb leverans och personlig rĂ„dgivning.

Bagaren och Kocken Àr ett bra val för den som vill hitta köksredskap och kökstillbehör av hög kvalitet till bra priser.

SpÀnnande julklappstips frÄn Bagaren och Kocken