Stabilotherm JÀgarstekpanna Original med FÀllbart Rörhandtag
Se fler bilder »

Stabilotherm JÀgarstekpanna Original med FÀllbart Rörhandtag

335:-
GÄ till butik »
GÄ till butik »
Logotype - PN Jakt
Julklappen finns att köpa hos PN Jakt
Sidan innehÄller reklam genom annonslÀnkar för PN Jakt.
Sidan innehÄller reklam genom annonslÀnkar för PN Jakt.

Beskrivning

JÄGARSTEKPANNA ORIGINAL MED FÄLLBART RÖRHANTAG Ă€r en vidarutveckling av JÄGARSTEKPANNA ORIGINAL. Stekpannan Ă€r utrustad med ett hopvikbart rörhantag som gör att den kan förlĂ€ngas till önskad lĂ€ngd med en pinne och samtidigt Ă€r den enkel att fĂ„ med i packningen.Stekpannan Ă€r av ett kallvalsat kolstĂ„l och 100% svensktillverkat i vĂ„r egen verkstad och rostskyddad med en vegetabilisk olja.-Material: KolstĂ„l-Vikt: 0,63 kg-Diameter: 21 cmSĂ„ brĂ€nner du in din JĂ€garstekpanna!För bĂ€sta resultat vid matlagning ska JĂ€garstekpannan vara vĂ€l inbrĂ€nd med olja eller fett.Du kan anvĂ€nda din JĂ€garstekpanna precis som den Ă€r nĂ€r du köper den. Diska bara av den före första anvĂ€ndningen. Pannan kommer att bli ojĂ€mn i fĂ€rgen till en början, men med tiden efter ett flertal gĂ„nger i lĂ€gerelden sĂ„ svartnar hela pannan. NĂ€r du anvĂ€nder pannan behövs alltid fett nĂ€r du steker i den. Detta Ă€r en lĂ„ngsam metod för att fĂ„ en inbrĂ€nd stekpanna.Vi rekommenderar dock att du gör en ordentlig inbrĂ€nningen redan frĂ„n början, som ger en ”non-stickbelĂ€ggning” och ett skyddande lager mot rostbildning. Du kommer fortfarande att behöva anvĂ€nda fett i pannan vid matlagning.InbrĂ€nning av pannan vid lĂ€gereldenDiska panna med diskmedel i hemmet. Detta Ă€r i princip första och sista gĂ„ngen du ska anvĂ€nda diskmedel i Stabilotherm JĂ€garstekpanna.?Olja in JĂ€garstekpannan med ett tunt lager matolja över hela pannan, bĂ„de fram och baksida. Vi rekommenderar solrosolja.Skruva helst loss trĂ€skaftet innan inbrĂ€nningen, annars fĂ„r du vara vĂ€ldigt försiktig och hĂ„lla koll pĂ„ skaftet sĂ„ det inte ligger i elden.LĂ€gg stekpannan rakt i elden. LĂ„t den ligga en bra stund sĂ„ att det börjar ryka och att fettet börjar brĂ€nnas in i pannan. VĂ€nd pannan sĂ„ andra sidan ocksĂ„ hettas upp och brĂ€nns in.Om pannan börjar torka ur av olja, smörj pĂ„ ett tunt lager till.En ordentligt inbrĂ€nd panna blir brunsvart, ofta ljusare vid kanterna med tiden blir allt mörkare men inte nödvĂ€ndigtvis helt svart.InbrĂ€nning i köket i ugnenDiska pannan med diskmedel.Torka produkten och stryk pĂ„ ett tunt lager solrosolja.Skruva av trĂ€skaftet om du har ett sĂ„dant pĂ„ din panna.StĂ€ll in stekpannan pĂ„ ett galler i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min tills oljan torkar in och blir en mörk hinna. HĂ„ll pannan under uppsikt.Upprepa genom att lĂ€gga pĂ„ ett nytt lager olja och sedan in i ugnen igen. Detta kan behöva göras flera gĂ„nger.NĂ€r pannan svalnat – torka ur överflödig olja med hushĂ„llspapperMisslyckad inbrĂ€nningBlev inbrĂ€nningen ojĂ€mn, kan du göra om processen genom att ta pĂ„ nytt lager olja och upprepa inbrĂ€nningen tills hela panna fĂ„r en inbrĂ€nd ton.Vid mycket ojĂ€mn inbrĂ€nning kan det vara lika bra att rengöra den inbrĂ€nda pannan med stĂ„lull och börja om helt frĂ„n början.Ytterligare tips vid inbrĂ€nningen del upplever att resultatet av inbrĂ€nningen blir bĂ€st om ytan pĂ„ JĂ€garstekpannan först slipas lĂ€tt med fint sandpapper.
Stabilotherm JÀgarstekpanna Original med FÀllbart Rörhandtag finns i kategorin Stabilotherm.
Ikon som hÀnvisare till produktinformationenLÀs mer...