Riedel - Karaff Black Tie
Se fler bilder »

Riedel - Karaff Black Tie

Riedel

9 299:-
GÄ till butik »
GÄ till butik »
Logotype - Cervera
Julklappen finns att köpa hos Cervera
Sidan innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Cervera.
Sidan innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Cervera.

Beskrivning

Denna underbart vackra dekanteringskaraff frĂ„n Riedel Ă€r handgjord av professionella yrkesmĂ€n i Tyrolen i Österrike. Black tie Ă€r munblĂ„st i en cirkulĂ€r form sĂ„ vinet fĂ„r ordentligt med luft och Ă€r utsmyckad med en svart rand. Riedels professionella och kunniga glasblĂ„sare Ă€r erfarna och skickliga vilket garanterar att deras kreationer uppfyller Riedels höga standard. Varje karaff Ă€r unik dĂ„ de görs för hand.BRBRAlla viner mĂ„r bra av att dekanteras, bĂ„de röda och vita, och Black Ties runda form passar speciellt bra till yngre viner som behöver syre för att utvecklas. Man dekanterar vin för att nĂ€r det kommer i kontakt med syre sĂ„ sĂ€tter oxideringsprocessen fart som gör att fler aromer slĂ€pps lös och doften blir större – enkelt förklarat kommer vinet kommer smaka bĂ€ttre. För att lyckas med din dekantering behöver du en dekanteringskaraff som Ă€r speciellt utformad för att tillsĂ€tta syre till vinet.BRBRHur och varför du dekanterarBRBRHĂ€ll vinet försiktigt lĂ€ngs med karaffens hals, detta gör att vinet luftas maximalt. NĂ€r allt vin har hĂ€llts i karaffen sĂ„ kan du gĂ€rna snurra den ett par varv och lĂ„t sedan vinet vila i minst 30 minuter. Tidsangivelsen Ă€r beroende av vinets fyllighet och strĂ€vhet – ju fylligare och strĂ€vare desto lĂ€ngre behöver vinet luftas.BRBRHar du ett rött vin som Ă€r ganska strĂ€vt kommer du efter dekatering uppleva det som mindre strĂ€vt och fylligare. Ett rött vin Ă€r ocksĂ„ bra att dekatera sĂ„ man slipper bottensatsen i vinglaset och mognadsfĂ€llningar som kan förekomma. BRBRÄven vita viner i den högre prisklassen kan man med fördel dekantera. SĂ€rskilt om dessa Ă€r fatlagrade sĂ„ bidrar dekanteringen till en bĂ€ttre doft och smak. Vitt vin har ofta högre halter av sulfit och en svaveldoft som dĂ€mpas av dekantering. Till skillnad frĂ„n röda viner sĂ„ innehĂ„ller vita viner inte lika mycket fĂ€rgĂ€mnen och tanniner som bidrar till mognadsfĂ€llning, det gör att man nĂ€stan inte fĂ„r nĂ„gon mognadsfĂ€llning av vitt vin efter dekantering.BRBRNĂ€stan alla bag-in-box viner, oavsett fĂ€rg, Ă€r ungdomliga viner som mĂ„r bra av att fĂ„ luftas innan servering. Bag-in-box viner innehĂ„ller mer sulfiter för att de inte ska oxidera i förtid sĂ„ du kommer alltid fĂ„ en bĂ€ttre upplevelse av att lĂ„ta dem andas.BRBR2021 firar Riedel 265 Ă„r och deras expertis som har utvecklats under alla dessa Ă„r gör att dom Ă€r en av de mest kĂ€nda och betrodda glastillverkare i vĂ€rlden.
Riedel - Karaff Black Tie finns i kategorin Servering - Flaskor och kannor - Karaffer.
Ikon som hÀnvisare till produktinformationenLÀs mer...

Om Cervera

Cervera Àr en svensk detaljhandelskedja som specialiserar sig pÄ inredning och design. Företaget grundades 1974 av Lars och Eva Lindqvist, och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges största inredningskedjor.

Cervera erbjuder ett brett utbud av inredningsprodukter, allt frÄn möbler och textilier till husgerÄd och dekoration. Företaget har ett stort fokus pÄ design, och samarbetar med bÄde svenska och internationella designers.

Cervera har över 100 butiker i Sverige, samt en e-handel. Företagets butiker Àr ofta stora och vÀlsorterade, och erbjuder en inspirerande inredningsmiljö.

För kunden Àr Cervera ett bra alternativ för den som vill hitta inredning av hög kvalitet och design. Företaget erbjuder ett brett utbud av produkter, och har en stor kunskap och erfarenhet inom inredning. Cervera Àr ocksÄ ett bra alternativ för den som vill hitta inspiration till sitt hem.

HÀr Àr nÄgra av de saker som gör Cervera till ett bra val för kunden:

  • Cervera erbjuder ett brett utbud av inredningsprodukter, allt frĂ„n möbler och textilier till husgerĂ„d och dekoration. Detta gör att du kan hitta allt du behöver för att inreda ditt hem, oavsett din stil och budget.
  • Hög kvalitet: Cervera erbjuder inredning av hög kvalitet. Företaget samarbetar med bĂ„de svenska och internationella designers, och produkterna Ă€r tillverkade av noggrant utvalda material.
  • Design: Cervera har ett stort fokus pĂ„ design. Företaget samarbetar med bĂ„de svenska och internationella designers, och produkterna Ă€r bĂ„de funktionella och estetiskt tilltalande.
  • Inspiration: Cervera Ă€r ett bra alternativ för den som vill hitta inspiration till sitt hem. Företagets butiker Ă€r ofta stora och vĂ€lsorterade, och erbjuder en inspirerande inredningsmiljö.

Cervera Àr ett bra val för den som vill hitta inredning av hög kvalitet, design och inspiration.

SpÀnnande julklappstips frÄn Cervera