Original S1 jÀgarstekpanna Àr den första modellen i denna serie, som nu finns i flera storlekar och modeller. Denna storlek Àr idealisk för 1-2 personer, beroende pÄ hur mycket magen kurrar. Den Àr utrustad med ett fast, rörformat handtag som kan förlÀngas med en pinne som finns i naturen. Stabilotherms JÀgar-stekpannor Àr tillverkade i Sverige av kolstÄl. Materialet Àr lÀmpligt för anvÀndning över eld eftersom det tÄl mycket höga temperaturer. Ju mer du anvÀnder pannan, desto bÀttre blir stekegenskaperna.NÀr Kaj Rosander skapade den första JÀger-stekpannan i SmÄland i slutet av 80-talet för att steka lite bacon över öppen eld, hade han ingen aning om att pannan skulle bli en sÄ populÀr produkt. Idag, mer Àn 30 Är senare, sÀljs den fortfarande i nÀstan oförÀndrad form. Diska stekpannan med varmt vatten och anvÀnd inte maskindiskmedel. Den tÄl inte maskindisk. Torka av stekpannan med hushÄllspapper och gÀrna med lite matolja för att förhindra rost. Förvara den pÄ en torr plats. Om du tar vÀl hand om din JÀgar-stekpanna kommer den att hÄlla i generationer.Viktigt - Före första anvÀndningBörja med att diska stekpannan vÀl med varmt vatten och lite diskmedel innan den anvÀnds första gÄngen. Torka sedan stekpannan vÀl sÄ att den blir helt torr. (Observera att modellerna S1-S4 levereras med ett tunt skyddande lager olja, som diskas bort i steget ovan.) BrÀnn sedan in den nya stekpannan för att ge den dess naturliga non-stick-belÀggning.Smörj in stekpannan med ett tunt lager matolja och lÄt det brinna av vid hög temperatur. Placera stekpannan direkt i elden. LÄt den stÄ tills oljan börjar ryka och Àndra fÀrg. Upprepa proceduren 3-5 gÄnger. Om stekpannan börjar bli torr, stryk pÄ ytterligare ett tunt lager olja.En riktigt vÀlbrÀnd gjutjÀrnspanna har en brunsvart fÀrg, ofta ljusare i kanterna. Med tiden blir den bara mörkare och vackrare. Detta behöver bara göras en gÄng.
Stabilotherm Original S1 jÀgarstekpanna finns i kategorin Stekpanna.
LĂ€s mer...