En kockkniv Ă€r kökets allt-i-allo och kommer vĂ€l till pass för de flesta sysslor. Att vĂ€lja en skarp kockkniv av hög kvalitet gör matlagningen bĂ„de roligare och enklare. Den hĂ€r kockkniven frĂ„n Mareld har ett nĂ„got bredare blad, vilket gör den till en rejĂ€l och stabil hjĂ€lpreda. Handtaget buktar ut nĂ„got i mitten, för att sedan smalna mot bolstret. Det ger dig ett sĂ€kert grepp, oavsett om du greppar över eller bakom bolstret. Stilren design och funktionalitet â allt du behöver för att ta din matlagning till nĂ€sta nivĂ„.Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna Ă€r tillverkade av 1.4116 rostfritt stĂ„l, med en hĂ„rdhet som mĂ€ter 55-57 HRC. Det ger dig en tĂ„lig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den Ă€r enkel att skĂ€rpa upp vid behov. Handtaget Ă€r tillverkat av ljust pakkatrĂ€, en blandning av tunna trĂ€lager som sammanfogas med harts under hĂ„rt tryck. Det skapar ett hĂ„rt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehĂ€mmande egenskaper.För att bevara din kockkniv pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter anvĂ€ndning. Förvara den sedan pĂ„ knivlist, i knivstĂ€ll eller i knivfack för att hĂ„lla eggen sĂ„ vass som möjligt.Vi rekommenderar att du underhĂ„ller kniven med skĂ€rpstĂ„l och slipar eggen med vĂ„tsten vid behov. För underhĂ„llsslippning kan du anvĂ€nda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. PĂ„ sĂ„ vis kan du först anvĂ€nda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan anvĂ€nda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
Mareld Kockkniv, 21 cm finns i kategorin Kockkniv.
LĂ€s mer...