En hacka klarar bÄde stora och smÄ uppgifter i köket. Tack vare det höga bladet fÄr du stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen ger en otrolig precision. Kanske vill du klyva ett kÄlhuvud, eller tÀrna upp en bit ingefÀra? Marelds hacka löser bÄda uppgifterna med bravur. Knivens blad Àr nÀstintill plant, vilket gör kniven perfekt för att hacka istÀllet för att anvÀnda den klassiska vaggande rörelsen. Ett roligt, praktiskt och anvÀndbart komplement till övriga knivar i köket.Marelds köksknivar Àr designade med utgÄngspunkt i tysk knivtradition. Knivarna Àr tillverkade av 1.4116 rostfritt stÄl, med en hÄrdhet som mÀter 55-57 HRC. Det ger en tÄlig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt kan skÀrpas upp vid behov. Handtaget Àr tillverkat av ljust pakkatrÀ, en blandning av tunna trÀlager som sammanfogas med harts under hÄrt tryck. Det skapar ett hÄrt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehÀmmande egenskaper.För att bevara kniven pÄ bÀsta sÀtt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter anvÀndning. Förvara den sedan pÄ knivlist, i knivstÀll eller i knivfack för att hÄlla eggen sÄ vass som möjligt.Vi rekommenderar att du underhÄller kniven med skÀrpstÄl samt slipar eggen med vÄtsten vid behov. För underhÄllsslippning kan du anvÀnda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. PÄ sÄ vis kan du först anvÀnda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan anvÀnda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
Mareld Hacka, 18 cm finns i kategorin Kockkniv.
LĂ€s mer...