En universalkniv hamnar nĂ„gonstans mellan en skalkniv och en liten kockkniv. Perfekt för att hacka, skiva eller skĂ€ra mindre grönsaker, till exempel schalottenlök eller vitlök. Universalkniven Ă€r ocksĂ„ ett bra alternativ om du Ă€r mer bekvĂ€m med att anvĂ€nda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv fĂ„r du en liten kniv med stora möjligheter â ett bra val i varje kök.Knivarna i serien Mareld Akio Ă€r tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som Ă€r unikt för varje kniv. Knivarna i serien Ă€r noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tĂ€nkas ha i köket nĂ€r det kommer till att skiva, skĂ€ra, hacka och tĂ€rna. De har en hĂ„rdhet pĂ„ 60-62 HRC. Det gör att de hĂ„ller sig vassa lĂ€nge, men samtidigt krĂ€ver lite extra jobb nĂ€r de vĂ€l ska skĂ€rpas. Vi rekommenderar dĂ€rför att du drar ett par gĂ„nger med ett skĂ€rpstĂ„l i diamant innan varje anvĂ€ndning.Knivarnas handtag Ă€r tillverkat av ljust pakkatrĂ€, ett kompakt och tĂ„ligt material som bĂ„de Ă€r vattenavstötande och hĂ€mmar bakterietillvĂ€xt, vilket gör att det passar mycket bra i köket. Handtagets form Ă€r rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket gör att du fĂ„r ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du anvĂ€nder. Den snygga designen i ljust trĂ€ gör dessutom att du med fördel kan lĂ„ta knivarna hĂ€nga framme pĂ„ en knivlist.Genom att ta hand dina knivar pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt ser du till att de hĂ„ller i mĂ„nga Ă„r framöver. Vi rekommenderar som sagt att du anvĂ€nder ett skĂ€rpstĂ„l, men Ă€ven att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhĂ„llsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Mareld Akio universalkniv, 13 cm finns i kategorin Universalkniv.
LĂ€s mer...