Liten men naggande god, det Ă€r Mareld Akio skalkniv i ett nötskal. Skalkniven Ă€r ofta den minsta och billigaste bland köksknivarna, men Ă€r inte oviktig för den sakens skull â tvĂ€rtom. Ofta Ă€r skalkniven en av kökets mest anvĂ€nda knivar, eftersom det jĂ€mt och stĂ€ndigt dyker upp uppgifter dĂ€r den kan komma till anvĂ€ndning. Allt frĂ„n att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna paket eller skala potatis. Tack vare sin nĂ€tta storlek Ă€r den smidig att anvĂ€nda och superenkel att diska.Mareld Akio Ă€r en serie knivar tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som Ă€r unikt för varje kniv. Knivarna i serien Ă€r noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tĂ€nkas ha i köket nĂ€r det kommer till att skiva, skĂ€ra, hacka och tĂ€rna. De har en hĂ„rdhet pĂ„ 60-62 HRC. Det gör att de hĂ„ller sig vassa lĂ€nge, men krĂ€ver lite extra jobb nĂ€r de vĂ€l ska skĂ€rpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gĂ„nger med ett skĂ€rpstĂ„l i diamant innan varje anvĂ€ndning.Knivarnas handtag Ă€r tillverkat av ljust pakkatrĂ€, ett hĂ„rt och kompakt material som bĂ„de Ă€r vattenavstötande och hĂ€mmar bakterietillvĂ€xt. Handtagets form Ă€r rundat pĂ„ midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du anvĂ€nder. Den snygga designen i ljust trĂ€ gör dessutom att du med fördel kan lĂ„ta knivarna hĂ€nga framme pĂ„ knivlist.Genom att ta hand om dina knivar pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt ser du till att de hĂ„ller i mĂ„nga Ă„r framöver. Vi rekommenderar som sagt att du anvĂ€nder ett skĂ€rpstĂ„l, men Ă€ven att du slipar eggen vid behov med hjĂ€lp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhĂ„llsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Mareld Akio skalkniv, 9 cm finns i kategorin Skalkniv.
LĂ€s mer...