Santokukniven Àr kanske den allra mest populÀra typen av japanska kockknivar. Det japanska ordet san betyder tre och toku betyder uppgifter. Om man översÀtter det rakt av betyder det tre uppgifter, nÄgot som gÄr att tolka pÄ olika sÀtt. Vissa menar att kniven kan anvÀndas till kött, fÄgel och fisk. Andra hÀvdar att den ska anvÀndas till att skÀra, tÀrna och strimla. Den hÀr varianten i serien Akio frÄn Mareld har en bladlÀngd pÄ 18 centimeter, vilket gör att den kommer vÀl till pass för de allra flesta uppgifterna i köket. Du fÄr en kniv med funktionell design, perfekt sÄvÀl för vardagsmaten som för att förbereda mer avancerade rÀtter.Marelds knivserie Akio Àr tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som Àr unikt för varje kniv. Knivarna Àr noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tÀnkas ha i köket nÀr det kommer till att skiva, skÀra, hacka och tÀrna. De har en hÄrdhet pÄ 60-62 HRC, vilket gör att de hÄller sig vassa lÀnge men samtidigt krÀver lite extra jobb nÀr de vÀl ska skÀrpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gÄnger med ett skÀrpstÄl i diamant innan varje anvÀndning.Knivarnas handtag Àr gjort av ljust pakkatrÀ, ett kompakt och tÄligt material som bÄde Àr vattenavstötande och hÀmmar bakterietillvÀxt. Handtagets form Àr rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket lÄter dig fÄ ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du anvÀnder. Den snygga designen i ljust trÀ gör dessutom att du med fördel kan lÄta knivarna hÀnga framme pÄ en knivlist.Genom att sköta om dina knivar pÄ rÀtt sÀtt ser du till att de hÄller i mÄnga Är framöver. Vi rekommenderar som sagt att du anvÀnder ett skÀrpstÄl, men Àven att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhÄllsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Mareld Akio santokukniv, 18 cm finns i kategorin Santokukniv.
LĂ€s mer...