Santokukniven Àr en sorts japansk kockkniv och kanske den allra mest populÀra av japanska knivar. Det japanska ordet san betyder tre och toku betyder uppgifter. Om man översÀtter det rakt av betyder det tre uppgifter, nÄgot som gÄr att tolka lite olika. Vissa hÀvdar att kniven kan anvÀndas till kött, fÄgel och fisk. Andra menar att den ska anvÀndas till att skÀra, tÀrna och strimla. Den hÀr mindre santokukniven i serien Akio frÄn Mareld har en bladlÀngd pÄ 13 centimeter, vilket gör att den kommer vÀl till pass nÀr du behöver en lite nÀttare kniv. Tack vare sin funktionella design kommer den vÀl till pass bÄde till vardagsmaten och nÀr du förbereder mer avancerade rÀtter.Marelds knivserie Akio Àr tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som Àr unikt för varje kniv. Knivarna Àr noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tÀnkas ha i köket nÀr det kommer till att skiva, skÀra, hacka och tÀrna. De har en hÄrdhet pÄ 60-62 HRC, vilket gör att de hÄller sig vassa lÀnge men samtidigt krÀver lite extra jobb nÀr de vÀl ska skÀrpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gÄnger med ett skÀrpstÄl i diamant innan varje anvÀndning.Knivarnas handtag Àr tillverkat av ljust pakkatrÀ, ett kompakt och tÄligt material som bÄde Àr vattenavstötande och hÀmmar bakterietillvÀxt. Handtagets form Àr rundat pÄ midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du fÄr ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du anvÀnder. Den snygga designen i ljust trÀ gör dessutom att du med fördel kan lÄta knivarna hÀnga framme pÄ en knivlist.Genom att sköta om dina knivar pÄ rÀtt sÀtt ser du till att de hÄller i mÄnga Är framöver. Vi rekommenderar som sagt att du anvÀnder ett skÀrpstÄl, men Àven att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhÄllsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Mareld Akio santokukniv, 13 cm finns i kategorin Santokukniv.
LĂ€s mer...