Set om tre högkvalitativa knivar frÄn Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingÄr en medelstor kockkniv, en filékniv och en skalkniv. De Àr tillverkade av 1.4116 rostfritt stÄl med en hÄrdhet pÄ 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg med viss flexibilitet som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt slipas upp till full skÀrpa gÄng pÄ gÄng. Handtagen Àr gjorda av pakkatrÀ, ett lÀtt, hÄrt och kompakt material som passar perfekt i köket pÄ grund av sina vattenavvisande och bakteriehÀmmande egenskaper.
Kockkniv, bladlÀngd 21 cm. En stabil kockkniv Àr kökets allt-i-allo och gör matlagningen bÄde enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den smidigt klarar Àven större uppgifter i köket. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, sÄ att du fÄr ett sÀkert grepp oavsett om du hÄller ovanför eller bakom bolstret.
Filékniv, bladlÀngd 16 cm. Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den hÀr filékniven frÄn Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under anvÀndning. Knivens lÄga profil med smalt blad gör dessutom att den lÀmpar sig vÀl Àven för att skiva skinka eller tranchera kött. Du fÄr med andra ord en kniv som enkelt lÄter dig ta nÀsta steg i köket och bli en Ànnu vassare hemmakock.
Skalkniv, bladlĂ€ngd 9 cm. Kökets mest anvĂ€nda kniv â skalkniven Ă€r liten men naggande god. Den kan anvĂ€ndas för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den Ă€r skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll medan du hackar och skĂ€r.
Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand och torkar av dem med en kökshandduk efter anvÀndning. Förvara gÀrna pÄ knivlist eller i knivstÀll för att bibehÄlla skÀrpan. Vi rekommenderar Àven att du skÀrper eggen dÄ och dÄ med ett slipstÄl eller ett bryne. Du hittar fler underhÄllsrÄd nedan.
Mareld 3 delar, Knivset finns i kategorin Knivset.
LĂ€s mer...